Дополнително зафаќање на води во „Опаленик“, објавен тендер

Министерство за транспорт и врски објавува оглас за јавна набавка дозафаќање на води за дополнително водоснабдување во индустриска зона „Опаленик“, К1 и К2.

Овој проект е продолжение на првата фаза за зафаќање на води, која општина Крушево ја реализираше заедно со Министерство за животна средина. Проектот треба да обезбеди редовно и водоснабдување кое е доволно за фабриките, сегашни и идни, во и околу „Опаленик“.

„Објавен е тендерот за зафаќање на води во „Опаленик“ и со ова го продолжуваме проектот за изградба на инфраструктура во иднустриската зона. Имаме потенцијални инвеститори, а постоечкиот кој работи во зоната веќе закупи уште една парцела за да ги прошири своите капацитети. Индустриската зона е еден од нашите приоритети затоа што тоа може да генерира многу нови работни места“, изјави градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски.

Тендерот можете да го погледнете на следниот линк.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!