Министерство за економија со 4 конкурси за ПВЦ прозорци, печки на пелети, колектори и фотонапонски панели

Министерство за економија објавува 4 јавни повици за:

  1. Надоместување на дел од трошоците за купени и вградени ПВЦ или алуминиумски прозорци во домаќинствата,
  2. Надоместување на дел од трошоците за купување и вградување на печки на пелети во домаќинствата,
  3. Надоместување на дел од трошоците за купени и вградени сончеви термални колекторски системи во домаќинствата, и
  4. Надоместување на дел од трошоците за купување и инсталирање на фотонапонски панели за производство на електрична енергија до 4 kW за сопствена потрошувачка за домаќинствата.

Огласот можете да ги погледнете на следниот линк.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!