Ноќно скијање за прв пат во Крушево

Овој викенд за прв пат туристите и крушевчани ќе можат да скијаат на ски терените во вечерните часови.

Општина Крушево заедно со менаџментот на ски терените „Станич“ ги подготвија терените со нови ЛЕД сијалици и расчистување на стазите и нивна подготовка за скијање. Жичарницата и ски лифтовите ќе работат во текот на цел ден, а вечерното скијање ќе започне од 17 и ќе трае до 21 часот.

„Поставено е ново лед осветлување на скијачките терени ,,Станич”. Овој викенд започнуваме со ноќно скијање по сите здравствени протоколи, заедно со бизнис субјектот одговорен за менаџирање на ски терените. Само со нови и разнолики содржини ќе дојдеме до подобар локален економски развој, преку привлекување на домашни туристи почитувајќи ги протоколите да се прилагодуваме на новото нормално.За прв пат ноќно скијање во Крушево!“, напиша градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски на социјалните мрежи.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!