Советниците продолжуваат со обуки – Зајакнување на општинските совети

Дел од советниците од Советот на општина Крушево и овој викенд учествуваат на обуките во рамки на проектот „Зајакнување на општинските совети“ кои се одржуваат во хотел Изгрев.

Оваа обука е посветена на неколку теми:

  • Примена на иновативни пристапи во работата на општинските совети,
  • Менаџмент на човечки ресурси во општините,
  • Меѓуопштинска соработка

Овие обуки имаат за цел да ги подигнат капацитетите на советот, да ја зголемат транспарентноста и да ја зголемат улогата на советот во општинската работа.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!