Крушево се рекламира на најпопуларното радио во државата

Во период од три месеци на радио мрежата „Канал 77“ ќе се емитуваат реклами за Крушево кои ќе ги опфатат резултатите од Проектот за локална и регионална конкурентност, пот проект „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“ во форма на туристичка промоција.

„Ова е голема промоција на Крушево. Туристичката понуда на градот се претставува на едно од најслушаните радија во државата и очекуваме тоа да придонесе за повеќе туристи и по завршување на летото. Покрај ова, реализираме многу други промотивни активности, кои се провлекуваат во текот на цела година и сето тоа дава одлични резултати“, изјави градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски.

Оваа реклама е дел од Проектот за локална и регионална конкурентност, пот проект „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“ финансиран од ЕУ, администриран од Светска банка и имплементиран од Канцеларијата на проектот, Канцеларијата на Вицепремиерот за економски прашања и општина Крушево.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!