Започна асфалтирањето на патот до Крушевско Езеро

Започна асфалтирањето на патот до Крушевско Езеро со што овој дел ќе добие високо квалитетна пристапна патека која ќе ги поврзува спортските игралишта, „Гумење“ и Крушевско Езеро.

„Го урбанизираме овој дел од градот и со нов асфалтен пат ќе се поврзува „Гумење“ со спортските игралишта и Крушевско Езеро. Изградбата на овој пат доаѓа и на барање на организаторите на многу фестивали на отворено, планинарски и велосипедкси тури, риболовни натпревари и друго. Ги заменуваме калта и прашината со асфалт. Крушево се менува!“, изјави градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски.

Проектот чини 11 981 547 денари и истиот е финансиран од Агенцијата за поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!