Пакетчиња за децата во згрижувачки семејства и Дневниот центар за деца и младинци со посебни потреби

По повод Стара Нова година, односно православна Нова година градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски подари пакетчиња за децата и млади од Дневниот центар за деца и младинци со посебни потреби.

„Како за Нова година, традиционално, така и за Стара Нова година подаруваме пакетчиња на децата и младите од згрижувачки семејства. Како локална самоуправа ние ќе продолжиме да соработуваме со Дневниот центар за деца и младинци со посебни потреби, да ги одбележуваме добрите работи кои се случуваат и ја нудиме нашата поддршка за згрижувачките семејства.“, истакна градоначалникот на општина Крушево при посетата на Дневниот центар.

Пакетчињата се обезбедени во соработка со општествено одговорната компанија Витаминка.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!