Крушево исполнето со туристи, снегот ќе донесе нови

Викендот што измина(11/12.01.2020) Крушево беше исполнето со туристи од различни возрасти. Тоа е резултат на нашите активности на терен, промоцијата и збогатена понуда. Снегот од денес (13.01.2020) ќе биде уште еден мотив нови посетители од земјава и надвор да не’ посетат.

Бројот на туристи растеше во изминатите две години, ќе расте и во 2020. Ние ќе продолжиме да ја подобруваме инфраструктурата, да го промовираме Крушево на Балканот и во Европа и ќе ја нудиме нашата соработка на угостителскиот сектор.

Крушево веќе не е анонимна дестинација, Крушево е растечка туристичка атракција во меѓународни рамки.

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!