Неделен информатор – 16-22.12.2019

Општина Крушево во текот на изминатата недела ги реализира следниве активности:

  1. Бизнис можностите на Крушево во печатеното издание „Бизнис адресар на Северна Македонија
  2. Потпишан меморандум за соработка со кој општина Крушево добива 62 00 франци за имплементација на приоритетни проекти и подобрување на транспарентноста,
  3. Започнува реконструкцијата на патот Крушево – Слива – с. Пуста Река
  4. Владата на Република Северна Македонија донесе одлука за финансирање на проект за изградба на дел од инфраструктура на параглајдинг центарот во Крушево,
  5. Известување за завршување на два меѓуопштински проекти од патната инфраструктура и тековни проекти на територија на цела општина,
  6. Градоначалникот на општина Крушево преку социјалните мрежи информираа за Новогодишното украсување на градот и најавува пречек на Нова година вео центарот на Крушево со македонската пејачка Викторија Лоба,
  7. Градоначалникот Христоски информира за активностите во населените места во текот на викендот

Неделниот информатор можете да го погледнете во документот подолу:

Please follow and like us:
Share

Следете не и бидете први што ќе дознаете за секоја новина во нашата општина!