Викторија Лоба на затворањето на „Десет дена Крушевска Република“

Манифестацијата НКС “Десет дена Крушевска Република“ 2019 ќе ја затвори македонската пејачка Викторија Лоба. Манифестацијата, која се одржува во Крушево

Share
Read more

Привлечна програма на „Десет дена Крушевска Република“

Досегашната објавена програма за Манифестацијата НКС „Десет дена Крушевска Република“ е следната: 01.08.2019 Отворање на Манифестацијата со Влатко Стефановски и

Share
Read more

Влатко Груевски и претставата „Првин ќе ме земеш, па после ќе ме…“ на „Десет дена Крушевска Република“

Во рамки на 5-от ден од Манифестацијата НКС „Десет дена Крушевска Република“ 2019 ќе настапи Влатко Груевски тенор, а на

Share
Read more

Влатко Стефановски и Мирослав Тадиќ на отворањето на „Десет дена Крушевска Република“

Во вчерашното интервју на 1тв градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски најави дека овогодинешната Манифестација НКС „Десет дена Крушевска Република“

Share
Read more

Општина Крушево ќе ги емитува филмовите на Милчо Манчевски, режисерот ги отстапи бесплатно на локалната

Познатиот македонски режисер Милчо Манчевски отстапи дел од своите филмови на општина Крушево да ги емитува како дел од настаните

Share
Read more

Градоначалникот Христоски го отвори Фестивалот на непрофесионален филм, општината наградена за придонесот

Градоначалникот на општина Крушево вчера (07.06.2019) го отвори 48-от Државен фестивал на непрофесионален филм и додели неколку награди. Исто така

Share
Read more